Fiets-, e-bike- en scooterverzekeringen

Veel mensen kiezen ervoor om de verzekering van hun fiets, elektrische fiets, e-bike, scooter en bromfiets direct bij de dealer te regelen. Dat is niet altijd de verstandigste optie. Je kunt daar maar kiezen uit één verzekering. Ofwel: je hebt geen keus. Wil je verschillende opties vergelijken, dan kunnen wij een vergelijking voor je maken. Daarmee bespaar je al snel tientallen euro’s én krijg je een verzekering die precies op jouw wensen aansluit.

Wij maken graag een vergelijking voor je. 

 Neem contact op.

Dekking fietsverzekering
De fietsverzekering is een vrij eenvoudige verzekering waarmee je primair het risico op diefstal afdekt. Schade kan in veel gevallen ook meeverzekerd worden tegen een geringe premie.

De premie van de fietsverzekering is afhankelijk van de looptijd. Meestal is dat drie of vijf jaar. De premie betaal je vaak in één keer vooraf. Na een uitkering bij diefstal, eindigt je verzekering direct.

Doorlopende fietsverzekering
Tegenwoordig is het ook mogelijk een doorlopende fietsverzekering af te sluiten. De premie is als je doorrekent wat hoger dan wanneer je eenmalig vooraf de premie betaalt. Maar wordt jouw fiets binnen een jaar gestolen, dan ben je slechts twaalf keer de maandpremie kwijt in plaats van de premie voor drie tot vijf jaar.

Scooter en bromfiets
De bromfiets- of scooterverzekering kent net als de autoverzekering een verplichte dekking voor aansprakelijkheid (WA). Via deze dekking loop je nooit het risico op een financiële claim van de tegenpartij na een ongeluk. Je kunt ook de schade aan je eigen brommer of scooter verzekeren. Het gaat dan met name om diefstal of een ongeluk. 

 Bekijk ook onze pagina over de autoverzekering

Let op: eigen risico en nieuwwaarde
Wat je na een schade zelf moeten betalen (eigen risico) en wat je van de verzekering terugkrijgt na schade of diefstal (nieuw- of dagwaarde),  kan per verzekeraar fors verschillen. Wij kunnen je helpen met het kiezen van de juiste verzekering, de juiste dekking of de laagste premie.

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Bij Bosman maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie